velo nejo

Verscheidene formules om een fiets te leasen

Bij Velo Nejo hebben we verscheidene formules uitgewerkt om een fiets te leasen. We willen daarmee niet alleen ons steentje aan het milieu bijdragen, maar eveneens fileleed en parkeerproblemen proberen te verhelpen. Zo kan je zonder stress aan je werkdag beginnen en tegelijkertijd aan je conditie werken. 

Onze eerste partner is Cyclis, een bedrijf dat zich toespitst op fietsleasing bij bedrijven in het kader van mobiliteit. Bedrijfsfietsen kunnen eenvoudig in een flexibel verloningssysteem verwerkt worden. Werknemers krijgen dan een brutobudget waarmee ze een fiets kunnen samenstellen en vervolgens tegen erg voordelige voorwaarden kunnen leasen. 

Een andere firma waarmee we samenwerken, is o2o Fietsleasing. Zonder al te veel geregel helpen de medewerkers je de optimale leasefiets te vinden. Het bedrijf heeft een partnerschap met wel meer dan 1000 fietsenhandelaars in België. Ook met B2Bike, tot slot, hebben we een partnerschap.

Zowel voor werkgevers als werknemers is een bedrijfsfiets fiscaal interessant. Hieronder geven we je er per partner een woordje uitleg over:

v

Leasing via Cyclis

Leasefietsen & fietsvergoedingen

Werknemers kunnen een deel van hun brutomobiliteitsbudget aan een bedrijfsfiets uitgeven. Omdat zo’n fiets fiscaal aftrekbaar is, kan je van een voordelige bruto-nettoverhouding genieten. In ruil voor een stuk van je brutobudget kan je je droomfiets laten samenstellen. Een extra pluspunt is dat je je bedrijfsfiets in je vrije tijd mag gebruiken. 

Net na de leaseperiode kan je de fiets tegen de laagst mogelijke restwaarde overnemen. Die weet je op voorhand, aangezien die op je leaseofferte vermeld staat. Het voordeel ten opzichte van een privéaankoop bedraagt gemiddeld 30 à 40 %

Een fietsvergoeding is evenzeer het vermelden waard. Die is namelijk volledig vrijgesteld van belastingen tot 0,24 cent/kilometer en kan dus een mooie bonus vormen als je regelmatig naar je werk fietst. Daarbovenop is je fiets met je bedrijfswagen of andere vormen van verplaatsingsvergoedingen cumuleerbaar. 

Alle troeven op een rij:

 • 30 à 40 % voordeel t.o.v. een privéaankoop
 • fietsvergoeding tot 0,24 cent/kilometer
 • zorgeloos leasepakket
 • gezonde levensstijl

Ga voor een omniumverzekering bij Cyclis

Cyclis biedt een 24/7-service, zowel voor woon-werkverplaatsingen als privéverplaatsingen. Gedurende de leasingperiode is je fiets in heel Europa omnium verzekerd tegen diefstal en schade. Als je fiets gestolen is, dien je een pv van de politie en een bewijs van de twee sleutels met een zichtbaar sleutelnummer te bezorgen. Vervolgens zal je een nieuwe fiets van dezelfde waarde ontvangen. Een degelijk slot op je fiets is dus zeker een must. 

In geval van schade kan je bij Velo Nejo langskomen om een bestek te laten opmaken. Dat bezorg je aan Cyclis, samen met een paar foto’s van de schade. Stuur je e-mail naar insurance@cyclis.be. Zodra de documentatie doorgestuurd is en de verzekeraar goedkeuring gegeven heeft, kunnen we de fiets herstellen. 

Gepersonaliseerd onderhoudsbudget voor je fiets

Tijdens de offerteronde kan je een onderhoudsbudget vrijmaken en online beheren. Standaard bedraagt dat budget € 300,00. Toch kan dat te allen tijde verhoogd worden. Met dat geld kan je je fiets laten onderhouden en accessoires aankopen gedurende heel de leasingperiode. Heb je op het einde nog geld over? Dan krijg je het resterende bedrag in de vorm van een waardebon uitgekeerd. Die kan je later weer bij Velo Nejo gebruiken. 

Om een onderhoudsbudget aan te vragen, dien je in te loggen op de website van Cyclis. Mocht je nog geen logingegevens ontvangen hebben, stuur je best een mail naar login@cyclis.be voor verdere ondersteuning. Eens je ingelogd bent, klik je op de knop ‘Mijn fietsen’. Daar kan je je fietspaspoort en onderhoudsfacturen raadplegen. 

Als je je fiets bij ons wil laten onderhouden, kan je een print van je onderhoudstegoed maken door op de knop ‘Onderhoudstegoed’ te klikken. Laat die print dan aan ons zien via je smartphone of op papier – het bedrag is vrij te besteden. Let er wel op dat als je het budget overschrijdt, je de extra kosten rechtstreeks met ons moet afrekenen. 

Pechbijstand door VAB

Ervaar je pech onderweg met je leasefiets? Dan is VAB dag en nacht bereikbaar in heel de Benelux op het nummer 03 253 61 38. Het enige wat je hoeft te doen, is je framenummer door te geven. Een technicus zal dan binnen het uur ter plaatse zijn om je fiets te herstellen of om je naar een fietsenmaker te brengen. Een goede tip die we je kunnen geven, is om bij het begin van de leasing je framenummer en het telefoonnummer van VAB in je smartphone op te slaan. Zo heb je die altijd bij de hand. 

Zet in op maatschappelijk verantwoord ondernemen

Fietsleasing is dé manier om als bedrijfseigenaar op maatschappelijk verantwoord ondernemen in te zetten. Je maakt het dan mogelijk voor je werknemers om een bedrijfsfiets te leasen onder de vorm van een extralegaal voordeel. Zo stimuleer je hen om zoveel mogelijk met de fiets naar het werk te komen, waardoor ze fitter worden en aan hun conditie kunnen werken. Bovendien krijgt je firma een groen imago

Fietsleasing, 100 % fiscaal aftrekbaar

Fietsleasing kan geheel kostenneutraal plaatsvinden en is 100 % aftrekbaar in het kader van een operationele leasing (woon-werkverkeer). Je bedrijf kan de kosten helemaal recupereren als je nog een flexibele verloning aanbiedt en de leasing met het brutoloon van je werknemers verrekent. 

Opdat niemand binnen je bedrijf actief met fietsleasing bezig zou moeten zijn, biedt Cyclis verreikende bijstand en beheert de firma je administratie. Je kan de onderneming zowel telefonisch als via mail bereiken. Elke vraag die je stelt, wordt zo snel en nauwkeurig mogelijk beantwoord. 

Tot slot kan je je werknemers aan je onderneming binden door ze een bedrijfsfiets aan te bieden. Ze zijn vrij om een hippe fiets te leasen voor een periode van 36 of 48 maanden en ervaren een gezondere levensstijl

Alle troeven op een rij:

 • maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • kostenneutrale fietsleasing
 • bijstand door Cyclis
 • binding met je werknemers

Leasing via o2o

Wat houdt fietsleasing bij o2o in? 

De aankomsttijd naar je werk compleet zelf in de hand hebben? Dat kan met fietsleasing bij o2o. Een bedrijfsfiets geeft je namelijk een ultiem vrijheidsgevoel. Of je nu een racefiets, een speedpedelec of een bakfiets verkiest, o2o heeft ze in huis. De onderneming begeleidt je a.d.h.v. digitale tools om je droomfiets te vinden, aangepast aan je behoeften. 

Alle troeven op een rij:

 • geen onvoorziene kosten
 • fiscaal voordelige formules
 • vrije fietskeuze
 • zorgeloos onderweg
 • duurzame oplossing

Bereken moeiteloos je voordeel

Stel dat de catalogusprijs van je bedrijfsfiets € 2900,00 bedraagt, krijg je er onderstaande diensten extra bij:

 • een schade- en diefstalverzekering
 • een jaarlijks onderhoudsbudget (meestal € 175,00)
 • pechbijstand
 • een aansprakelijkheidsverzekering (optioneel)
 • een garantieverzekering (optioneel)

Je maandelijkse nettobijdrage zal dan € 38,00 bedragen (louter indicatief). De particuliere kosten voor bovenstaand pakket zouden € 3770,00 bedragen, terwijl die prijs bij o2o Fietsleasing € 2071,00 is. Jouw voordeel via o2o komt dus neer op € 1699,00. Het exacte voordeelbedrag van je gewenste pakket laten berekenen? Surf dan naar https://my.o2o.be/nl/biker/login

Fietsen = gezonde & gelukkige werknemers

Naar het werk fietsen, zorgt voor gezonde en gelukkige werknemers. Naast een interessante fietsvergoeding zullen lichaam en geest er wel bij varen. Het gevolg? De productiviteit in je bedrijf zal stijgen en je werknemers zullen gemotiveerder zijn. o2o Fietsleasing neemt de administratie volledig op zich aan de hand van onlinetools. Niet alleen voor je werknemers, maar ook voor jou als bedrijfseigenaar is een fietsleasing fiscaal aantrekkelijk

Enkele troeven op een rij:

 • ontzorging van a tot z
 • extralegale voordelen
 • gelukkige & gezonde werknemers
 • duurzame mobiliteit
 • geen administratieve rompslomp

Een fietsleasing bij o2o is een stapsgewijs proces. Hieronder leggen we dat kort aan je uit:

 1. Eerst maakt o2o een fietsplan op, waarin het budget van de leasing wordt vastgelegd en welke services eraan verbonden zullen zijn. 
 2. o2o ondersteunt je met video’s, stappenplannen en presentaties. Zo ga je goed geïnformeerd de baan op. Heldere communicatie is dan ook prioritair.
 3. Je kan je fietsleasing online aanvragen, beheren en verwerken. o2o doet er alles aan om je maximaal te ontzorgen, zodat de administratie niet op jouw schouders terechtkomt. 
 4. Tot slot maakt o2o je team warm voor fietsen. Dankzij een knallende kick-off, presentaties op maat, webinars en video’s ontstaat een ware fietscultuur. Zelfs nadat de fietsleasing gestart is, blijft o2o acties en infosessies organiseren om je personeel aan het fietsen te krijgen. 

Fietsleasing voor ambtenaren

Door Vlaamse wetgeving is duurzame fietsmobiliteit werkelijkheid geworden. Het doel is om ambtenaren van steden, gemeenten en provincies op de fiets te krijgen. Personeelsleden kunnen vrijwillig vakantiedagen, eindejaarstoelages of fietsvergoedingen tegen fietsmobiliteit omruilen. Daar komt dan een fiscaal voordeel bij. Je bent compleet vrij om je leasefiets te selecteren en wordt daarbij begeleid door middel van digitale tools

Enkele troeven op een rij:

 • ontzorging van a tot z
 • extralegale voordelen
 • gelukkige & gezonde werknemers
 • duurzame mobiliteit
 • geen administratieve rompslomp

Een fietsleasing bij o2o is een stapsgewijs proces. Hieronder leggen we dat kort aan je uit:

 1. Eerst maakt o2o een fietsplan op, waarin het budget van de leasing wordt vastgelegd en welke services eraan verbonden zullen zijn. 
 2. o2o ondersteunt je met video’s, stappenplannen en presentaties. Zo ga je goed geïnformeerd de baan op. Heldere communicatie is dan ook prioritair.
 3. Je kan je fietsleasing online aanvragen, beheren en verwerken. o2o doet er alles aan om je maximaal te ontzorgen, zodat de administratie niet op jouw schouders terechtkomt. 
 4. Tot slot maakt o2o je team warm voor fietsen. Dankzij een knallende kick-off, presentaties op maat, webinars en video’s ontstaat een ware fietscultuur. Zelfs nadat de fietsleasing gestart is, blijft o2o acties en infosessies organiseren om je personeel aan het fietsen te krijgen. 

Leasing via B2Bike

B2Bike verdeelt meer dan 300 fietsmerken die bedrijfseigenaars tegen een voordelige prijs kunnen leasen. Niet alleen de theoretische kant van leasen (bv. fiscaliteit), maar evengoed de praktische regeling (bv. dienst na verkoop) neemt de firma op zich. 

Binnen het pakket vallen eveneens onderhoud, verzekering, pechhulp en fietsstallingen. Je wordt zo maximaal ondersteund. De medewerkers helpen je zelfs een persoonlijk fietsplan op te maken. 

Benieuwd naar het aanbod en de formules? Via de handige Dealapp zie je alle deelnemende fietsenwinkels in de buurt, kan je een offerte aanvragen én de statistische gegevens van je fietsvloot bekijken. 

Een fiets leasen?

Informeer gerust naar de mogelijkheden!

open
VeloNejoClosedTemplate
gesloten vrijgezellen